Que ha passat al Menjador de l’Escola aquest trimestre?

Com ja sabeu aquest any el servei de menjador el fa l’empresa Campos Estela. Des de AMPA, i pels comentaris que les famílies ens han fet arribar estem molt contents de com ha anat el canvi aquest curs.

PESA I PENSA

Campos Estela a introduït alguns canvis com per exemple el projecte de Pesa i pensa. Aquesta acció pretén reduir la generació de residus orgànics al menjador de l’escola. En aquest projecte són els mateixos nens que separen els residus orgànics en diferents brosses segons si el residu es podria menjar o no. També pesen l’aigua que malbaraten i així aprenen a aprofitar més els recursos.

 

MEATLESS DAY

Un cop al mes se serveix un menú a base de proteïna vegetal per conscienciar-nos que cal reduir el consum de carn i així disminuir l’escalfament global del planeta.

MINDFULNESS

Aprenen a respirar adequadament, a reflexionar i, sobretot, a centrar-se en l’aquí i l’ara a través de diferents jocs. Els nens i nenes han acollit aquesta nova activitat molt bé. I és una eina que fora de l’escola també els pot ajudar a controlar moments de nervis o estrès.

DIA SENSE PILOTA

Cada dimecres a l’hora del pati aprofiten per jugar a qualsevol joc en el qual no hi hagi pilota.

VISITA MOLT ESPECIAL AL NADAL

Quina sorpresa! Aquest any un patge reial va anar a veure als nens i nenes a l’escola.

FARINETES TOUR

Aquest curs Campos Estela celebra el 50è aniversari i, per això, hem viatjat en el temps per tornar als orígens. És un viatge en el temps per recuperar els jocs dels nostres avis i cuinar els plats que, amb la seva olor, ens transporten al passat. Però sobretot per reconèixer la tasca que els avis tenen a la societat i gaudir d’estones amb ells durant el temps del migdia.

Les activitats que s’han dut a terme aquest trimestre relacionades amb la farinetes tour són:

CUINA TRADICIONAL

La cuina de les àvies és la precursora de l’aprofitament alimentari i l’olla de l’àvia que els nens i nenes van menjar el primer trimestre n’és un molt bon exemple.
Les receptes tradicionals ens transporten al passat sobretot a través de la seva olor, que ens evoca records a la memòria

DECORAR EL MENJADOR: JOCS DE TAULA D’ABANS I DE SEMPRE

Un dia a la setmana fan un taller, aquest primer trimestre han pogut fer tota la decoració del menjador basada en els jocs d’abans. Aprenen així a construir els seus propis jocs amb alguns materials naturals i altres de reciclats: tres en ratlla, tabes, els quatre sabaters, caça boles o patacons.

A QUÈ JUGAVEN ELS AVIS AL CARRER?

Campos Estela ha portat jocs als nens perquè durant uns dies puguin jugar en el pati. Primer al pati d’infantil i després a primària. Retrocedim unes quantes dècades per recuperar jocs tradicionals que continuen ben vigents: xapes, bales, jocs de corda, danses, teatre de titelles, el mocador, la ferradura, la xarranca…

 

CARTES PER NADAL

En una època on la comunicació és instantània recuperem la il·lusió de les cartes escrites a mà i l’emoció de pensar què hi trobarem a dins del sobre. Així que han fet una postal de nadal que van enviar a les cases. (Algunes famílies ja l’han rebut, altres haurem d’esperar que correus l’enviï)

LA FARINETES I EN JULIVERT

Ens els més petits de l´escola els hi agrada molt cada vegada que reben la visita de la Farinetes i en Julivert, les dues titelles de Campos Estela.

 

Volem aprofitar a més aquest post per agrair a Campos Estela l’aportació que va fer al nostra mercat solidari de la Marató de TV3

 

 

Esperem que tots els nens i nenes segueixin disfrutant del bon menjar i les activitats.

EN AQUEST LINK TROBAREU EL MENÚ DEL SEGON TRIMESTRE

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s