Contacte

Per posar-vos en contacte amb l’AMPA envieu un correu a l’AMPA Web.

Telèfons útils

 • Escola  93 791 23 19
 • Campos Estela 
  Noemí (coordinadora centre) 682 485 252 
  Montse (despatx, comptabilitat) 93 674 50 16
 • Extraescolars Esplais Lúdics, Damaris: 677 693 959

7 thoughts on “Contacte

 1. Bon dia,

  M’agradaria fer una consulta /aclariment respecte la festa de Carnastoltes.
  Un any més, som els pares qui ens encarreguem de la disfressa del nens.
  Voldria saber quin paper té l’escola i quin tenen els pares, vaig fer la consulta a un membre de l’AMPA i em va informar que l’any passat es va recollir la mateixa queixa i es va presentar a l’escola rebent com a resposta que llavors els nens anessin com volguessin això es correcte?
  No entenc que la rua sigui veure la feina que han fet els pares i no els nens a l’escola.
  Quina feina referent a la disfressa escollida es treballa a clase?

  Gràcies

  • Hola Ariadna,
   fa molts anys, les escoles es van encarregar de recuperar algunes festes tradicionals que s’havien perdut als municipis. Un cop es van recuperar, va deixar de tenir sentit treballar-les tan exhaustivament a l’escola. Com les famílies no volien que es perdés aquesta festa a l’escola, es va arribar a l’acord del que s’està fent en els darrers anys. Des de l’escola, s’ajuda a triar la disfressa si cal, s’organitza la rua i la desfilada, es promouen les consignes de tota la setmana i es prepara la batucada de 6è. L’escola proposa a l’AMPA tre temes i en la reunió ordinària de gener, per votació, l’AMPA dexideix el tema que es comunica als delegats de classe.
   Per a qualsevol altra pregunta estic segura que a l’escola t’atendran.
   Gràcies i salutacions
   Antonella

   • Hola Antonella. Gràcies per respondre.

    Recuperar la tradició de la festa de Carnaval inclou que els nens haurien de fer la disfressa a l’escola, que no s’està fent actualment. Això no és una feina exhaustiva sinó pedagògica que li correspon a l’escola.
    L’acord a què fas referència en cap cas específica a què els pares s’hagin d’encarregar d’elaborar-les. Sóc sòcia de l’AMPA i entec que aquí també es recullen les queixes o suggeriments dels pares. Jo faig la consulta, peró som molts pares que estem disconformes amb aquesta manera d’enfocar la festa de Carnaval.
    Agrairia que l’AMPA agafés nota i traslladi la queixa al consell escolar.

    Gràcies i Salutacions

   • Hola Ariadna,
    l’AMPA entre altres coses també hi és per això, per promoure la participació dels pares a la comunitat educativa potenciant la seva implicació en el funcionament del centre.
    Abans de parlar-ne en la pròxima reunió AMPA-Escola ens agradaria parlar amb tot el grup de famílies que no estàn d’acord en l’actual organització de la festa de Carnestoltes.
    La pròxima reunió de la junta serà el dia 6 de febrer a les 20.30 a l’aula de profesors.
    Us esperem.
    Gràcies per la teva implicació.
    Antonella

 2. Bon dia Antonella,

  En cap cas els pares volem deixar d’ ajudar, col·laborar, participar o implicar-nos amb l’escola. No té cap sentit ara parlar amb els pares quan ja s’ha parlat amb l’equip directiu del centre, seguint les teves indicacions. L’escola s’ha compromès, passat aquest mes, a fer una enquesta a tots els pares, com es va fer amb el tema del Carnaval, d’aquesta manera és més fácil arribar a totes les famílies, si volen continuar elaborant les difresses o volen que sigui l’escola la que realitzi aquesta tasca. Em complau saber que L’AMPA, per fi, entén que s’ha d’implicar en aquest tema i agrairïa que si l’enquesta no es fa des de l’equip directiu, es faci des de l’AMPA, d’aquesta manera es tindrà un registre de quants pares són i si són tants com representatius per treballar en aquest tema. Está clar que no conec tots els pares de l’escola i des de l’escola o des de l’AMPA es més fácil accedir a aquestes a totes les famílies.
  Respecte a la reunió, lamentablement no puc anar per tema feina, treballo torn alterns mati i nit,i el dia 6 treballo de nit, però confio que es respectarà i es mantindrà la paraula de l’equip directiu.

  Gràcies.

  • Hola Ariadna,
   l’AMPA té molt clara la seva missió i s’ha implicat de bon principi. En el teu primer missatge ens feies unes preguntes, una consulta/aclariment, com vas dir tu mateixa i et vam contestar de seguida. Si et vam remetre a l’equip directiu és perquè t’expliquessin com integran Carnestoltes en el projecte educatiu de l’escola, que era això que preguntaves i que segur ho expliquen millor elles que jo.
   Quan després ens has demanat de recollir la queixa perquè l’explicació del centre no ha satisfet ni a tu ni als altres pares en desacord amb aquest format de la festa, us hem convidat a la reunió per parlar-ne. No pot vindre cap altre pare? Demanarè al delegat de segon.
   De totes maneres el dia 6 abans de la reunió de l’AMPA hi ha també consell escolar, preguntaré per l’enquesta. Estaria bé si algú dels pares interessats en aquest tema pugués participar a la reunió de les 20.30 per poder explicar lo que s’ha dit al consell escolar.
   Gràcies.
   Antonella

 3. Hola Antonella,

  Tal i com ja t´he comentat en un e-mail per privat ( en contestació al teu privat ), i per què quedi constància i quedi ben clar, ha sigut la FaPaC ( Federació d’associacions de pares i mares d’alumnes de Catalunya) qui us ha enviat resposta directa a l’e-mail que els hi vaig enviar per fer la consulta ja que tú em vas informar de la posició del centre educatiu respecte a la festa del Carnestoltes a anys anteriors i posteriorment em vas convidar a parlar-ho amb l’equip directiu del centre sense donar cap mena d’implicació per part de l’AMPA. Transmeto la resposta de la FaPaC LITERALMENT :

  ” Benvolguda AMPA,

  Em dic Marta i sóc la referent tècnica de FaPaC del vostre territori. Això vol dir que em podeu fer consultes i demanar assessoraments per temes d’AMPA.

  Recentment he rebut, a través del web de la FaPaC, una consulta d’una mare del vostre centre. Es diu Ariadna Miró Reguera, però no ha deixat cap contacte per poder-la posar en còpia d’aquesta resposta. Li podríeu fer arribar, siusplau?
  De totes maneres ha de saber que la comunicació que té FaPaC amb les AMPA associades és, bàsicament, a través de la Junta i que les respostes sempre es fan al correu de l’AMPA.

  La qüestió que aquesta persona manifesta un descontentament pel format en què se celebra el Carnaval al vostre centre i demana al centre (amb el suport de l’AMPA) que modifiqui aquest format, assumint la creació de disfresses. Explica que són molts pares que tenen aquesta posició

  Comentar-vos, perquè ho sapigueu i li pugueu fer arribar, que el format de les festes que es realitzen al centre tenen a veure amb el Projecte Educatiu de Centre, que s’aprova en Consell Escolar.
  La nostra recomanació com a FaPaC és que faci un petit escrit exposant la situació i que el puguin signar les famílies que hi estan d’acord. Aquest escrit el podria transmetre a l’AMPA o parlar-ho en el marc d’una Assemblea. O als representants del Consell Escolar i el dia que hi hagi sessió, en la part de Precs i Preguntes es pot exposar la situació. Preguntar perquè es realitza en aquest format…

  Espero haver-vos ajudat. Si voleu més informació no dubteu a trucar-me!

  Salutacions,

  Marta Melo i Colldeforns
  Tècnica territorial del Maresme i del Vallès Oriental
  FaPaC
  +34 934 357 686 | +34 625 084 309
  maresme-vallesoriental@fapac.cat

  No sé si la missió de l’AMPA està clara o no, però el que sí et puc dir es que la meva queixa la va recollir directament l’equip directiu , que és a on em vas remetre, i no l’AMPA. Crec que lo que queda ben clar i us han aconsellat és que es FACI UN ESCRIT i que les FAMÍLIES puguin donar la seva opinió respecte a aquest tema lliurament. Crec que una de les funcions de l’AMPA és representar i actuar com a interlocultor davant de l’equip directiu per poder millorar coses dintre del marc educatiu de l’escola i no crec que hagi de ser un pare/mare de forma individual qui vagi a parlar amb l’equip directiu sobre un tema que amoïna a més de una persona. Entenc que hi ha gent que té més temps lliure que jo i per desgràcia els meus horaris laborals no em permeten acudir a tots els llocs que voldria però també entenc que si es passa l’enquesta o escrit, que des de el FaPaC han recomanat ,suposo que arribarà a totes les famílies i el resultat, de la mateixa forma,serà transmès directament a totes les famílies també. Crec que la posició que he exposat no és tant difícil d’entendre, convidar a un sol pare encara que sigui el delegat de segon no és representatiu de tots els pares/mares ni té la difusió que hi cal. És per això, i tal i com vaig quedar amb la Pilar ( Directora del Centre Educatiu ), que és important la seva difusió i l’AMPA té un paper important en tot això per arribar a totes les famílies. Agraeïxo que tingueu tanta predisposició en què això sigui així perquè tot arribi a bon port i es podrà presentar posteriorment el resultat al Consell Escolar i no a l’inrevès. Tanmateix, et convido a que si et queda qualsevol dubte sobre aquest tema, tens el meu e-mail. Tot i així, et vull deixar clar que no vull fer d’això un tema que generi enfrontaments individuals i crec que el que ha de prevaldre és el benestar dels alumnes i la millora de l’educació dels Centres Educatitus que, com ja saps, és una de les moltes funcions de l’AMPA.

  Atentament,

  Ariadna Miró.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s