Carta als Ajuntament de Caldes d’Estrac i de Sant Vicenç de Montalt

Seguidament podeu trobar la carta que s’ha enviat als alcaldes de Caldes d’Estrac i de Sant Vicenç de Montalt sol·licitant als respectius Ajuntaments que per als propers cursos es garanteixi la continuïtat de la TIS a l’Institut Esteve Albert assumint el seu cost total.

Aquesta carta està signada per Enric Torres (President del Consell Escolar de l’Institut Esteve Albert), Teresa Lluch (Directora de l’Escola Sot del Camp), Pilar García (Directora de l’Escola Sant Jordi), Natàlia Millán(Directora de l’Escola Sagrada Família), Jacobo García Nieto (President de l’AFA de l’Institut Esteve Albert), Mª Rosa Casimiro (Presidenta de l’AMPA de l’Escola Sant Jordi), Àgueda Rovira (Presidenta de l’AMPA de l’Escola Sot del Camp) i de Laia Forns (Presidenta de l’AMPA de l’Escola Sagrada Família).

El text de la carta és el següent:

Sr. Alcalde

Im. Sr.,

En la sessió del Consell Escolar del dia 27 d’octubre es va acordar, per unanimitat, expressar-vos el nostre agraïment per la participació que l’Ajuntament ha tingut en la contractació per part de l’AFA d’un tècnic d’integració social per a l’Institut.

Us demanem que feu extensiva aquesta felicitació al regidor de Serveis Socials que, amb la seva comprensió i aportació econòmica, ha permès que aquest any el centre continuï gaudint dels serveis de la TIS. Creiem, sincerament, que la inversió en aquest servei és molt inferior a la plusvàlua social que se n’obté. La feina d’aquest professional es va fent cada vegada més imprescindible en el procés educatiu dels joves, sobretot, en els centres de secundària.

Tots sabem la difícil situació de moltes famílies i que no és aliena a l’estat emocional de molts joves que, en un dels moments més complicats de la seva vida, d’una manera o altra, en pateixen les conseqüències.

L’atenció d’aquests joves en el lloc escolar, de retruc, afavoreix la convivència en el municipi, i és per això que hem insistit en la necessitat que tots, pares, institut i ajuntament, estiguem units per encarar amb èxit l’atenció emocional de la població escolar municipal.

L’experiència, extraordinàriament positiva, que se n’obtingué el curs 2013-14 ens ha empès a renovar-la, ara amb la col·laboració dels dos ajuntaments, Caldes d’Estrac i Sant Vicenç de Montalt. L’AFA, que hi esmerçà gairebé tots els seus recursos econòmics disponibles l’any passat i aquest, no està ja en condicions de seguir afrontant el servei en les condicions econòmiques d’aquest curs.

Per això, el Consell Escolar i els sotasignats, directores de les escoles de la zona i presidents de les AMPA, sol·liciten a l’Ajuntament que per als propers cursos es garanteixi la continuïtat de la TIS a l’Institut Esteve Albert assumint el seu cost total.

A la vegada, seria bo que aquesta col·laboració es consolidés amb un conveni, de la mateixa manera que ja es fa amb el Fil d’Ariadna. Un acord en aquest sentit donaria estabilitat i compromís a la col·laboració.

Apuntem, a la vegada, la importància que aquest personal estigui coordinat amb les escoles de la població on, a banda de participar en la coordinació primària-secundària, ja pogués ajudar els docents de les escoles a resoldre els conflictes de convivència que es puguin generar abans no passin els alumnes a secundària.

Creiem que aquest servei i l’actual projecte singular Fil d’Ariadna, que val a dir que enguany és molt exitós, estan donant molt bons resultats en la millora de la convivència.

Expressant el nostre desig que pugui ser atesa aquesta demanda, rebeu una salutació cordial.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s